En lille ny

Tid til tryghed

En lille ny v/Jordemoder Marit Thoustrup tilbyder amme- og barselshjælp, jordemoderkonsultationer samt fødsels- og familieforberedende undervisning.

Med adresse i Bagsværd tilbyder jeg både telefon/videokonsultationer og hjemmebesøg i hele Storkøbenhavn og Nordsjælland.


Amme- og barselshjælp

De fleste nybagte forældre oplever at føle sig usikre på spørgsmål omkring den lille ny. Måske er du bekymret for, om dit barn får nok mælk? Måske har du et problematisk ammeforløb bag dig og har svært ved at finde troen på, at det vil lykkes denne gang? Måske har du smerter i forbindelse med amningen? Eller føler, at den lille vil ammes hele tiden? Spørgsmålene kan være mange, og hos En lille ny kan du få råd og vejledning om f.eks.

 • Babyens trivsel
 • Tilstrækkelig mælkeproduktion
 • En god sutteteknik
 • Forskellige ammestillinger
 • Hjælp ved sår, revner og smerter
 • Brystbetændelse og svamp
 • Udmalkning
 • Evt. behov for supplering med egen mælk eller modermælkserstatning
 • Amning efter et kompliceret fødselsforløb f.eks. for tidlig fødsel, blødning, kejsersnit eller adskillelse mellem mor og barn i de første timer efter fødslen

 • I vores iver efter at gøre det bedste for vores lille barn, opstår der let bekymringer. Det er helt naturligt - men bekymringerne kan vokse og tage for meget af glæden ved jeres barn.

  Som jordemoder og ammekonsulent (IBCLC er en internationalt anerkendt ammekonsulentuddannelse) har jeg stor viden og erfaring indenfor amning af både spædbørn og ældre ammede børn. Jeg har en god forståelse for helheden i den nye familie, hvor både fødselsoplevelsen, parforholdet, evt. større søskende og andre forhold spiller en rolle for, hvordan man lander i de nye roller.

  Sammen kan vi arbejde på at finde den bedste løsning for jeres familie - og genfinde troen på et godt ammeforløb og glæden ved at være blevet forældre.


  I de fleste tilfælde opstår usikkerhederne henad vejen. Derfor kan du tage kontakt lige når det passer dig bedst. Hvis jeg ikke har mulighed for at svare telefonen, så læg en besked - jeg ringer tilbage hurtigst muligt.

  Hvis det drejer sig om tidligere problemer med amningen eller forældreskabet, kan det også være en stor fordel, at vi mødes allerede inden fødslen for at afklare, om der er nogle forhold, der med fordel kan tackles på en anden måde denne gang.


  Jordemoderkonsultationer

  Hvor mange jordemoderkonsultationer har DU brug for i DIN graviditet? Hos mig er det jer, der bestemmer. Også både hvornår og hvor jordemoderbesøget skal foregå - jeg kommer til dig hjemme eller på din arbejdsplads (det eneste vi har brug for er et privat rum med plads til, at du kan sidde og/eller ligge godt). Og du er garanteret, at det er den samme jordemoder hver eneste gang.


  Jeg udfører de samme undersøgelser, som du tilbydes i det offentlige. Og er der særlige problemstillinger, der kræver yderligere opfølgning sørger jeg for at tage kontakt til din læge eller dit fødested. Jeg udfylder selvfølgelig også din vandrejournal.


  Derudover prioriterer jeg, at der altid er tid til, at du kan føle tryghed ved både din nuværende situation og alle de udfordringer og evt. bekymringer en graviditet og kommende fødsel kan føre med sig. Der vil være mulighed for at få rådgivning om f.eks. fødsel, amning, familiedannelse, søskende eller hvad du/I i øvrigt måtte have behov for.


  Jeg har god tid til hvert besøg - og også til at lytte en ekstra gang. Vi kan høre den lilles hjertelyd fra du er 16 uger henne i din graviditet.


  Ring hvis I er interesserede - så kan vi booke den første tid og derefter evt. sammensætte et forløb, der passer til jer.


  Fødsels- og familieforberedende undervisning

  Jeg underviser på jordemoderdelen af fødselsforberedelsesholdene hos Mindful Moving i Vanløse, som jeg varmt anbefaler. Der findes hold for både første- og fleregangsfødende, og der er plads til alle - både dem, der stiler efter en helt naturlig fødsel og dem, der måske er bange for fødslen og ønsker medicinsk smertelindring eller kejsersnit. Her lærer du en masse om din krop og forebereder dig også mentalt til fødslen og livet som mor. Den viden du får om dig selv og din krop kan du bruge under fødslen - og resten af livet.

  Har I specielle ønsker til privat fødselsforberedelse, så kontakt mig gerne - så kan vi skræddersy et forløb, der passer lige til jer.